недеља, 31. октобар 2010.

Виступ "Коломийки" в Лачарку

Відзначення дня визволення Лачарку

     Визволення Лачарку від вашисткої окупації відбулося 1. листопада 1945 року, того самого дня як і Сремської Митровиці. Лачарак село, яке найближче, майже прилучене до Сремської Митровиці, відзначало день визволення на день раніше тому що 1 листопада такий самий день відзначується і в Сремській Митровиці.
     Організації бійців за волю з цих просторів взялися до організації того ювілею з поміччю уряду Сремської Митровиці і сільської ради. Вони запросили числених гостей між якими були різні організації визволителів, представники міського уряду і представників Посольства України.
    Всі вони положили вінки білля пам’ятника у центрі села. Вінок поклала і делегація Посольства України з Білгороду а саме військовий аташе полк. Володимир Опанасюк та аташе міжнародних звязків та культури Наталія Маркевич.
     По покладанні вінків говорили представники різніх організацій визволителів а потім перейшлося на культурну програму, у якій брали участь сільське фольклорне товариство та Товариство плекання української культури «Коломийка» з Сремської Митровиці.
     «Коломийка» виступила з мішаною вокальною групою, яка заспівала пісні: «Розпрягайте хлопці коні» та «Їхав козак за Дунай» і з танцювальним ансамблем, який виконав танець «гопак». Виступ «Коломийки» був дуже зауважений і нагороджений оплесками від численних глядачів. 

Нема коментара:

Постави коментар